Με μεγάλη χαρά ο Dimello άνοιξε χθες για πρώτη φορά τις πόρτες του εργοστασίου του σε επιλεγμένους δημοσιογράφους. Σε μια όμορφη εκδήλωση, αφιερωμένη στις αξίες και τη φιλοσοφία του Dimello, οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν σε όλους τους χώρους της παραγωγής καθώς και να παρακολουθήσουν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γεύμα το οποίο είχε σχεδιάσει ο chef Δημήτρης Σκαρμούτσος.


Μια ιστορία επιτυχιών και ανοίγματος καινούριων δρόμων. Αυτή είναι και η ιστορία της Kafea Terra που συμπίπτει με την εμφάνιση και την επικράτηση του espresso στην Ελλάδα.


Όλα ξεκίνησαν το 1988 με την εισαγωγή του Illy. Η Kafea Terra αναπτύχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς και έφτασε να γίνει ο μεγαλύτερος εισαγωγέας Illy στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος παγκοσμίως, αμέσως μετά από τις ΗΠΑ. Και για να πούμε και τις πιο “πικάντικες” λεπτομέρειες: H Kafea Terra εξέλιξε τον espresso και τον cappuccino για τους καλοκαιρινούς μήνες. Έτσι ξεκίνησε ο πιο αγαπημένος καφές: Ο freddo.


Όμως η πορεία δεν σταμάτησε εκεί. Το 2002 η Kafea Terra έπαιξε το μεγαλύτερο στοίχημα στην αγορά του καφέ. Τη δημιουργία του ελληνικούespresso. Σε πείσμα του φαινομενικά “παράλογου” και σε μια αγορά που αναγνώριζε άνευ όρων την ιταλικότητα του espresso γεννήθηκε ο Dimello.


Και μαζί του δημιουργήθηκε και μια πρότυπη βιομηχανική μονάδα, σίγουρα η κορυφαία στην Ελλάδα και μία από τις πιο εξελιγμένες της Ευρώπης. Κι ακόμα, ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό σύστημα πάνω στον καφέ που αναπτύσσεται συνεχώς με μοναδικό στόχο: να κρατιέται η ποιότητα ψηλά. Από την παραγωγή μέχρι το σερβίρισμα στο φλιτζάνι.


Ο Dimello κέρδισε γρήγορα τους επαγγελματίες και πριν από λίγα χρόνια πήρε τη μεγάλη απόφαση: Μετά την αγορά HORECA μπήκε σε όλες τις μορφές του και στα super market: Σαν αλεσμένος espresso, σαν καφές φίλτρου και πρόσφατα σαν κάψουλες.


Και φυσικά έχει ήδη ξεκινήσει να κατακτά τις αγορές και στο εξωτερικό.
Η επιτυχία και τα θαύματα είναι στην καθημερινή ατζέντα της Kafea Terra.
Και το μυστικό τους είναι απλούστατο:
Δεν εφησυχάζουν ποτέ.